Sir

Liofilizovani kozji sir dobija se najsavremenijim tehnološkim postupkom – liofilizacijom kozijeg sira dobijenog na tradicionalan način.

Može se koristiti kao sir u KOMADU ili MLEVENI SIR.

Koristi se direktno. bez prethodne pripreme ili kao dodatak jelima i salatama. Ovaj delikates ima brojna lekovita svojstva, lako je svarljiv, ima manje kalorija i masti od kravljeg pa se naročito preporučuje trudnicama, sportistima i osobama izloženim velikom fizičkom naporu.

Proteini iz kozjeg sira se dobro apsorbuju i direktno snabdevaju mišiće energijom i aminokiselinama, zahvaljujući čemu obezbeđuju brz oporavak mišića posle treninga.

Adekvatan je kao zamena za meso, a pedijatri ga preporučuju u ishrani dece, zbog visokog sadržaja minerala, koji su važni u formiranju koštanog sistema. Pomaže kod problema sa visokim pritiskom, oboljenjima jetre i blagotvorno deluje na digestivni trakt.

Kategorija: